Jesteś migrantem?

Sprawdź

Cele i misja

Wizja

Fundacja Ukraina jest organizacją, stawiająca na ciągły rozwój, poszerzając spektrum oraz obiektywnej oceny innych punktów widzenia, znalezienie rozwiązań, jakie zabezpieczą osiągnięcie strategicznych celów działań zyskując zaufanie społeczności, świata biznesu oraz instytucji publicznych.

Misja

Realizujemy wartościowe inicjatywy oraz kreujemy wielokulturową przestrzeń, na rzecz: edukacji, rozwoju, współpracy, integracji.

Nasze wartości

Elastyczność – umiejętność dostosowania się do sytuacji i potrzeb, otwarta postawa, otwartość do dyskusji.

Obszary strategiczne

• Migracja we Wrocławiu oraz Polsce: adaptacja, integracja, edukacja, kultura, rozwój.
  • Przekazywanie doświadczeń, wprowadzenie nowych technologii i metod zgodnie z wartościami fundacji
  • Realizacja wartościowych inicjatyw we współpracy z państwowymi i nie tylko organizacjami w Polsce oraz Ukrainie, a także krajach UE
  • Branding europejskich projektów, udział we wpływowych międzykrajowych programach.

Fundacja realizuje cele poprzez prowadzenie konferencji i seminariów, organizowanie pokazów, konkursów, giełd, targów, spotkań i szkoleń, prowadzenie działalności szkoleniowej i edukacyjnej, prowadzenie centrów pomocy cudzoziemcom oraz podejmowanie działalności kulturowo-artystycznej. Fundacja korzysta ze wsparcia grupy wolontariuszy w realizacji działań statutowych.

Grupy celów strategicznych

• Reputacja efektywnej i nowoczesnej organizacji (wpływowa marka, zaufanie) – w Polsce, Ukrainie oraz świecie
  • Długoterminowe działające projekty oraz współpraca (min. 1-2 letnie w ramach jednego obszaru strategicznego)
  • Wysoki poziom zarządzania, menedżmentu oraz profesjonalnej etyki (dla efektywnej działalności oraz stworzenia zachęcającej marki)

Nasze wartości

• Odpowiedzialność – (przed sobą, kolegami, partnerami, otoczeniem – transparentność) organizacji w całości oraz każdego członka
  • Proaktywność – chęć i realizacja ciągłego rozwoju, udoskonalenie i wyszukiwanie rozwiązań do zadań z różnym poziomem trudności
  • Elastyczność – umiejętność dostosowania się do sytuacji i potrzeb, otwarta postawa, otwartość do dyskusji oraz obiektywnej oceny innych punktów widzenia, znalezienie rozwiązań, jakie zabezpieczą osiągnięcie strategicznych celów.

Fundacja Ukraina
ul. Ruska 46A/201
50-709 Wrocław

e-mail: biuro@fundacjaukraina.eu

Zapisz się do newslettera!