#SAVEUKRAINE RAPORT
ЧЕРВЕНЬ

У війни не буває канікул!
Підбиваємо підсумки діяльності Фундації Україна в рамках акції “SAVE UKRAINE” за червень

Оператором акції є Фундація Україна, при підтримці міста, партнерів та позаурядових організацій нам вдалося налагодити 5 напрямків допомоги:

Координування волонтерів

Збір гуманітарної допомоги

Збір коштів для реалізації запитів про медичну та військову допомогу для України

Інформаційна підтримка для біженців

Облаштування осередків для біженців

Підсумками діяльності в рамках акції за червень 👇

Координація волонтерів

Координація волонтерів - 425 залучених волонтерів

Від початку війни нам вдалося створити базу з 7000 зголошень від потенційних волонтерів. Протягом червня 425 з них взяли активну участь у діяльності Фундації. Нашi волонтери були задiянi в органiзацiї благодiйних заходiв та концертiв, а також у напрямках допомоги з розселенням біженців на залізничному вокзалі та в місцях їх тимчасового поселення, психологічної підтримки, консультацій, роботи з дітьми під час різноманітних інтеграційних подій, допомоги на складі з гуманітарними вантажами та під час Ярмарку Вакансій для Мігрантів. Дякуємо кожному за присвячений час, допомогу та підтримку 💙💛

Фундація Україна як визначена Воєводою Нижньої Сілезії організацією до координування діяльності на PKP Wrocław забезпечила волонтерське обслуговування інформаційних та рецепційних пунктів на головному залізничному вокзалі та в гуртожитках для біженців.

Інформаційна підтримка - 4109 проведених консультацій 📢

Протягом червня працівники Інфопунку нашого Інституту Прав Мігрантів надали інформаційну підтримку у вигляді консультацій з питань легалізації та адаптації  4109 особам, а саме:

✔️ провели 1560 стаціонарних консультацій, зокрема:

🔗 60 юридичних,

🔗 30 психологiчних,

🔗 20 iнтеграцiйних,

🔗 1450 консультацiй в iнфопунктi IPM;

✔️ провели 2198 телефонних консультацій,

✔️ опрацювали 171 мейл,

✔️ опрацювали понад 180 інформаційних запитів в соцмережах.

Інформаційна підтримка

>4100

Збір коштів

>567,040 zł

Збір коштів в рамках акції “SAVE UKRAINE” - 567, 040 zł 💰

Протягом червня завдяки вам, нашим партнерам та благодійникам, нам вдалося зібрати понад 567,040 злотих. Але ми не маємо наміру сповільнювати темпи допомоги i просимо Вас про те саме! Війна в Україні  триває, ризик гуманітарної катастрофи через тривалі бойовi дiї та їх наслiдки тiльки зростає – а отже, ми мусимо допомагати регулярно, діяти чітко та планомірно, щоб наблизити нашу країну до перемоги.

🙏 Завдяки зібраним протягом червня коштам нам вдалося закупити та відправити в Україну серед іншого:

✔️ 3 дрони загальною вартістю 90 000 злотих для військових, які захищають Україну на харківському, луганському, та донецькому напрямках.

✔️ Машину швидкої допомоги MERCEDES-BENZ SPRINTER вартістю 89 790 злотих для  Громадської організації “Всеукраїнське об’єднання «ПАТРІОТ».

✔️ Бінокль-дальномір Bushnell Fusion, тактичнi жилети, лiхтарики, балістичні окуляри та інше спорядження для українських військових загальною вартістю понад 25 000 злотих.

🔎 Детальний список покупок та витрат в рамках акції можна переглянути за посиланням: https://tiny.pl/9knf4.

Партнерські заходи 🎼

Протягом червня 2022 року при підтримці Фундації Україна було проведено 3 благодійні заходи, в рамках яких вдалося зібрати 567,55 злотих, які були переказані на рахунок акції “SAVE UKRAINE”💰

Виражаємо величезну подяку організаторам заходів Сapitol dla Ukrainy, wRock for Freedom, Instytut Grotowskiego та іншим організаціям, які проводили для нас збір коштів! 🙌

Гуманітарна допомога

>33 палети

Збір та відправки гуманітарної допомоги 🚚

Станом на 30 червня  ми зібрали та відправили гуманітарну допомогу з продуктами харчування, гігієнічними засобами, одягом, ліками та тактичним спорядженням до таких міст як   Миколаїв, Теплодар, Київ, Харків, Суми, Чернiгiв, Маріуполь, Луганськ та Запоріжжя.

📌 Зокрема, ми надіслали:

✔️ 33 палети до благодійних організацій та територіальних громад для ГО “Паляниця” (Запоріжжя), “Фонд Маковицький” (Теплодар), БО Благодійний Фонд «Світлі Справи» у Миколаєвi.

🚂 Як партнер проєкту “Koleje pomagają Ukrainie” Fundacja Ukraina долучилася до доставки гуманітарної допомоги залізничним вантажним коридором. Протягом червня ми допомогли  з відправкою  гуманiтарної допомоги з Німеччини до Харкова на суму 43 884,50 EUR та Києва на суму 20 000 PLN. Детальніше про проєкт можна прочитати тут: https://railwayhelpsukraine.org/.

Разом з вами нам вдалося протриматись ще один місяць війни! Щодня ми стаємо сильніші та більш ефективні у наданні допомоги та впевнено рухаємося до спільної мети – перемоги України!

Щиро дякуємо всім за підтримку нашої діяльності та просимо не втрачати волонтерського ентузіазму! Нашi найлютіші вороги в цій ситуації – байдужість і втрата інтересу через відсутність швидких результатів. Пам’ятаймо, що до війни ні в якому разі не можна звикати!

Разом – ми сила, за нами перемога! 🇺🇦💪

Свій вклад в акцію можеш зробити прямо на нашому сайті:

This site is registered on wpml.org as a development site.