Квітень – Травень 2022

#SAVEUKRAINE RAPORT

Акція “SAVE UKRAINE” – це комплекс дій та механізмів, спрямованих на допомогу Україні, її мешканцям та біженцям, що вимушено тікають від війни на територію Нижньої Сілезії. Оператором акції є Фундація Україна, при підтримці міста, партнерів та позаурядових організацій нам вдалося налагодити 5 напрямків допомоги:

Представляємо підсумки діяльності в рамках акції за період квітень-травень👇

Координація волонтерів

Координація волонтерів

Від початку війни нам вдалося створити базу з 7000 зголошень від потенційних волонтерів. Близько 1600 з них взяли активну участь у діяльності Фундації протягом квітня та травня! Нашi волонтери працювали в напрямках перекладу в лікарнях, допомоги з розселенням біженців на залізничному вокзалі та в місцях їх тимчасового поселення, психологічної підтримки, консультацій, роботи з дітьми під час різноманітних інтеграційних подій, допомоги на складі з гуманітарними вантажами та під час Ярмарку Вакансій для Мігрантів. Окремої уваги заслуговує важливий напрямок волонтерської діяльності в квітні – блокування вантажівок, які перевозили товари з ЄС до Росії та Білорусі через польсько-білоруський кордон. Дякуємо кожному за присвячений час, допомогу та підтримку!

Інформаційна підтримка

Протягом квітня та травня працівники Інфопунку нашого Інституту Прав Мігрантів надали інформаційну підтримку у вигляді консультацій з питань  з питань легалізації та адаптації  понад 2765 особам, а саме:

✔️ провели 1711 телефонних консультацій,

✔️ опрацювали 273 мейли,

✔️ провели 702 стаціонарні консультації,

✔️ опрацювали понад 79 інформаційних запитів в соцмережах.

Інформаційна підтримка

>2765

Збір коштів

>2,170,600 zł

Збір коштів в рамках акції “SAVE UKRAINE”

Протягом двох місяців завдяки вам, нашим партнерам та благодійникам нам вдалося зібрати понад 2,179,600 zł злотих, що значно менше в порівнянні до суми, зібраної в березні. Але ми не збираємося сповільнювати темпи допомоги i просимо Вас про те саме! Війна в Україні  триває, ризик гуманiтарноi катастрофи через тривалi бойовi дii та iх наслiдки тiльки зростає – а отже, ми мусимо допомагати регулярно, щоб наблизитися до перемоги.

🙏 Завдяки зібраним коштам від квітня до травня нам вдалося закупити та відправити в Україну серед іншого:

✔️ Дрони, тепловізор, акумулятор та портативну станцію підзарядки вартістю понад 175 000 злотих для військових, які захищають Україну на харківському, луганському, та донецькому напрямках.

✔️ Машину швидкої допомоги вартістю 90 000 злотих для Миколаївського гуманітарного штабу “Світлі справи”.

✔️ Пожежну машину вартістю 60 000 злотих для Київського рятувального підрозділу ДСНС.

✔️ Тепловізори вартістю понад 40 000 злотих для військових з Миколаєва, Луганську та Користеню.

✔️ Аптечки вартістю понад 17 000 злотих для військових Макарівського району Київської області, Одеської області, Запоріжжя та прикордонникам Сумщини.

✔️ Генератори та мобільна станція підзарядки вартістю понад 22 500 злотих для окремого загону спеціального призначення Західного територіального управління Національної Гвардії України.

✔️ Тепловізори вартістю 98 500 злотих для військових з Херсонської області, Запорізької області, Миколаєву, Чернігову та Луганської області.

✔️ Дрони вартістю понад 25 000 злотих для військових з Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

✔️ Авто Nissan Patrol вартістю 30 000 злотих для загону спеціального призначення, Національної Гвардії України, Північного Київського Територіального Управління.

✔️ Авто Opel Monterey вартістю 10 000 злотих  для батальйону оперативного призначення імені Героя України генерала-майора Сергія Кульчицького, Національної Гвардії України;

✔️ Тепловізори вартістю 20 000 злотих для військових з Запоріжжя

✔️ Переказали також грошовий переказ у розмірі 3500$ на закупку продуктових наборів для благодійної організації “Spiv Diya”

✔️ Тактичний одяг, шини та насоси, компаси, телефонні прилади для українських військових.

🔎 Детальний список покупок витрат в рамках акції можна переглянути за посиланням: https://tiny.pl/9knf4.

Партнерські заходи

Протягом квітня 2022 при підтримці Фундації Україна було проведено 7 благодійних заходів, в рамках яких вдалося зібрати  12 629 злотих, які були переказані на рахунок акції “SAVE UKRAINE”.

Виражаємо величезну подяку організаторам заходів: Impart, Stowarzyszenie im. Richarda Straussa, Dolnośląskie Salony Muzyczne, Akademia Muzyczna, Wrocławski Klub Formaty, Ośrodek Działań Twórczych Światowid, FAMA, Wrocławski Dom Literatury та іншим організаціям, які проводили для нас збір коштів!

В травні відбулися 2 благодійні аукціони “Artyści dla Ukrainy – Gorzów dla Ukrainy”, під час якого було зібрано 46 000 злотих – подробиці можна знайти за посиланням: https://tiny.pl/9zcv6. Та “Unity4Ukraine” під час якого було зібрано та переказано 175 000 злотих – подробиці знайдете за посиланням: https://tiny.pl/9zdtr.

Wydarzenia partnerskie

Гуманітарна допомога

>214 палет

Збір та відправки гуманітарної допомоги

Станом на 31 травня  ми зібрали та відправили близько 214 палет гуманітарної допомоги з продуктами харчування, гігієнічними засобами, одягом, ліками та тактичним спорядженням.

📌  В квітні допомога була відправлена до таких міст як Миколаїв, Теплодар, Київ, Львів, Харків, Жмеринка, Буча, Ірпінь, Кропивницький, Маріуполь, Луганськ, Обухів, Бровари, Дніпро, Вінницця та Запоріжжя.

📌 В травні надіслали:

✔️32 палети до Днiпра для волонтерської організації “Eлеос Донецьк”

✔️33 палети вирушили до благодійних організацій та територіальних громад   Київської, Одеської області, міста Теплодар та окремого загону спеціального призначення Західного територіального управління Національної Гвардії України

✔️29 палет гуманітарної допомоги було переказано з нашою допомогою до Краматорська вiд Urzędu Marszałkowskiego we Wrocławiu

Як партнер проєкту “Koleje pomagają Ukrainie”, Fundacja Ukraina долучилася до доставки гуманітарної допомоги залізничним вантажним коридором. Відтоді за нашої участі в Україну виїхало вже 22 гуманітарних вагонів! Допомога була доставлена до Запоріжжя, Харкова, Фастова, Києва, Дніпра та Луганської адміністрації.

Детальніше про проєкт можна прочитати тут: https://railwayhelpsukraine.org/

Облаштування осередків для біженців

Завдяки дотації у розмірі 100 тисяч євро для біженців у Нижній Сілезії від Федеральної землі Саксонія наша команда придбала всi необхiднi речi для облаштування рецепцiйних центрів у Свiдницi, Олаві, Валбжиху та Єльч-Ласковіце. Загалом ми закупили та доставили понад 200 лiжок разом iз матрацами та комплектами постiльної бiлизни, близько 90 шаф для зберігання речей, 22 холодильника, а також багато інших речей – від великогабаритних меблів до дрібної побутової техніки та кухонного приладдя.

Таким чином, було забезпечено комфортне проживання для 440 осіб, перебуваючих у рецепцiйних центрах, а саме:

✔️190 осiб у Свідниці;

✔️ 100 осiб в Олаві;

✔️ 50  осiб у Валбжиху;

✔️ 100 осiб в Єльч-Ласковіце.

📌 Також у квiтнi було витрачено понад 10 000 злотих на підтримку музичної школи у Вроцлаві, яка опікується дітьми-біженцями та працевлаштовує осiб з України. Ми придбали необхідні речі для проведення музичних занять та комфортного перебування дітей.

📌 Решта коштів буде спрямована на підтримку центру для біженців у Вроцлаві в районі Гайовіце. Результатами нашої працi в цьому напрямку поділимося з вами вже в наступному звіті 🤗

📚 Крім того в рамках акції в травні організували безкоштовний курс польської мови для 60 біженців, які вже проходять навчання у залах Вроцлавського Університету.

Також нагадуємо, що триває програма “Rotary Kids Care” спрямована на лікування українських діточок з хронічними захворюваннями, деталі шукайте на сторінці: https://fundacjaukraina.eu/rotary-kids-care-2/?lang=uk.

👉 Разом ми пережили ще один мiсяць вiйни! Ми впевнено тримаємо гуманітарний фронт  i спільними зусиллями щодня наближаємося до перемоги, але зупинятися не можна – війна в Україні потребує довготривалої стратегічної підтримки від кожного з нас!

Розповсюджуйте інформацію, не втрачайте волонтерського запалу, робіть регулярні пожертвування – краще допомагати меншою сумою кожного місяця, ніж вичерпати можливість допомагати на початку війни 🙌

Облаштування осередків

200 лiжок

90 шаф