BEE (Battle for Ethnic Equality)__

Дата реалізації: 01.02.2022 - 31.01.2024

Основна діяльність в рамках проєкту:

Проєкт BEE (Battle for Ethnic Equality), що є частиною міжнародної програми Erasmus+, спрямований на активних молодих людей, які прагнуть сприяти різноманітності та боротися з дискримінацією. Він включає 3 міжнародні заходи: у Польщі, Італії та Туреччині. В рамках проєкту учасники матимуть можливість більше дізнатися про:

• ТЕАТР як інструмент інтеграції у Вроцлаві (Польща, жовтень 2022 року);
  • СПОРТ як інструмент інтеграції у Мілані (Італія, травень 2023 року);
  • МИСТЕЦТВО як інструмент інтеграції в Карасу (Туреччина, жовтень 2023 року).

Перша інтеграційна зустріч проєкту відбулася у Вроцлаві. 30 молодих людей з трьох країн – Польщі, Італії та Туреччини – мали можливість взяти участь у цікавих ініціативах, дізнавшись про інші культури, звичаї та національності. Протягом чотирьох днів учасники створили чотири міні-вистави на тему соціальної рівності та дізналися про метод інтеграції через акторську майстерність.

Друга зустріч відбулася в Мілані. Її метою було перейняти досвід приймаючої організації (PlayMore) в інтеграції через спортивну діяльність людей, які перебувають під загрозою соціальної ізоляції. Під час поїздки співробітники Фундації Україна та представники різних молодіжних спільнот Вроцлава разом з представниками з Туреччини та Італії взяли участь в інтеграційному спортивному марафоні, ознайомилися з методами роботи організації PlayMore та обмінялися досвідом реалізації міжнародних проєктів та ініціатив, спрямованих на інтеграцію мігрантів та біженців у суспільство приймаючої країни.

З нетерпінням чекаємо на третю міжнародну зустріч “”Мистецтво, як інструмент інклюзії”, яка відбудеться в жовтні цього року в Туреччині!

Проєкт фінансується з фондів ЄС. Висловлені погляди та думки належать виключно автору чи авторам і не обов’язково відображають погляди та думки Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні EACEA не відповідають за них.

Dofinansowane