Działalność

Publikacje__

Publikacje wydawnictwa Fundacji Ukraina!

Jednym z kierunków działań, które realizujemy aby dostarczyć Wam wartościową wiedzę na temat różnorodnych aspektów związanych z migracją, edukacją, integracją społeczną i wieloma innymi obszarami jest tworzenie publikacji i poradników. Nasze publikacje są rezultatem głębokiego zaangażowania i badań, mają na celu wsparcie społeczności ukraińskiej oraz innych migrantów w Polsce.

Dzięki naszym artykułom i poradnikom chcemy nie tylko dostarczać informacji, ale również inspirować, wspierać i angażować. Nasza misja to nie tylko dzielenie się wiedzą, ale także budowanie mostów porozumienia między kulturami.

Zapraszamy do zgłębiania tematów, eksplorowania nowych perspektyw i czerpania z doświadczeń. Bądźcie z nami na bieżąco, ponieważ regularnie aktualizujemy bazę publikacji, abyście mieli dostęp do najnowszych informacji i analiz.

Razem w szkole

Praca w szkole z uczniem migranckim i w klasach międzykulturowych (2021)

Słownik zwrotów i pojęć prawnych

Polsko-angielsko-ukraiński słownik zwrotów i pojęć prawnych.

Różnice kulturowe

Porównanie kultur ukraińskiej i polskiej w czterech wymiarach zaproponowanych przez Geerta Hofstede.