Darmowy English Speaking Club – dołącz do klubu!__

Majówka nie zaskoczyła nas zbyt ciepłą i słoneczną pogodą, ale mimo to mieliśmy okazję do spędzenia czasu na łonie natury z przyjaciółmi lub rodziną. Po kilkudniowym odpoczynku sam czas wracać do pracy, nauki i samodoskonalenia. Początek maja jest obiecujący nie tylko pod względem pogody, ale również coraz luźniejszych obostrzeń. A może chcecie podzielić się swoimi przemyśleniami o bieżących sprawach? Zróbmy to po angielsku razem z English Speaking Club’em!

W maju ponownie zapraszamy do działającego w ścianach Fundacji Ukraina Klubu “ABC: Argy-Bargy Club”, który jest organizacją młodzieżową pomagającą cudzoziemcom różnych narodowości w oswojeniu się z językiem angielskim i szlifowaniu swoich umiejętności.

Walczymy z barierą językową razem z English Speaking Club’em

Często się zdarza, że ze znajomością nowego języka przychodzi nam problem w postaci bariery językowej. Razem z English Speaking Club’em pomożemy w zwalczeniu tej bariery.

Podczas moderowanych spotkań klubu podejmujemy się rozważań na różne tematy w grupach kilkuosobowych bądź wieloosobowych w zależności od ilości uczestników. Czasem skupiamy się na luźniejszych kwestiach, jak na przykład na naszych zainteresowaniach i podróżach. Również rozmawiamy o sztuce, ekologii, modzie i fast fashion. Poza szerokim spojrzeniem na tematy codzienne próbujemy się wcielać w rolę powieściopisarzy, ale do nawet tak niekonwencjonalnego zadania podchodzimy w sposób ciekawy i niezobowiązujący. Od czasu do czasu spotkania klubu prowadzone są w trybie integracyjnego obiadu lub wspólnego oglądania kina.

Jak zostać uczestnikiem spotkań ESC?

A wszystko to dzieje się na naszych darmowych spotkaniach, które odbywają się w poniedziałki i czwartki o godzinie 19:00 w Centrum Ukraińskiej Kultury i Rozwoju pod adresem ul. Ruska 46A/201. W celu uczestnictwa w spotkaniach Klubu wystarczy przyjść w wyznaczonej godzinie pod wskazany adres – poprzednia rejestracja nie jest wymagana.

Śledźcie stronę ABC na Facebook-u, żeby nie przegapić kolejnych spotkań: https://www.facebook.com/argybargy.club

Klub anglojęzyczny stworzony został dla każdego, komu zależy na swobodnym posługiwaniu się językiem niezależnie od umiejętności językowych, doświadczenia, narodowości i wieku. Więc serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w naszych spotkaniach w poniedziałki i czwartki o godzinie 19:00 każdego zainteresowanego, jednak uprzedzamy, że dla komfortowego udziału w dyskusji przyda się podstawowa wiedza języka angielskiego!

Bądź w kontakcie z Fundacją Ukraina!

Serdecznie zapraszamy również do zapoznania się z ofertą innych inicjatyw Fundacji Ukraina. Obserwujcie nas na stronach społecznościowych, aby być na bieżąco ze wszystkimi projektami i wydarzeniami!

Facebook: https://www.facebook.com/CUKR.Wroclaw/ i https://www.facebook.com/fundacja.ukraina/.

Instagram: https://www.instagram.com/cukr.wroclaw/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCS9Afcq5gYybQwMTOvfeGXg

Spotkanie klubu ABC: Argy-Bargy Club odbywa się w ramach projektu „reSTART”, który jest współfinansowany z Programu Krajowego Funduszu Azylu, Migracji i Integracji oraz budżetu państwa.

restart