Platformy szkoleniowe__

Edukacja jest ważna nie tylko dla uczniów i studentów, ale także i dla dorosłych.

Przyszłość już nadeszła. Różnorodne szkolenia i inne miejsca edukacyjne przenoszą się do online’u.

Niektórym to się nie podoba, ale zapewniamy, że nauka w tym trybie jest bardzo wygodna, ponieważ nie trzeba tracić czasu na dojazd, można uczyć się w wygodnych dla Państwa godzinach i nie trzeba dostosowywać się do określonego harmonogramu. Najważniejsze są chęć uczenia się i rozwijania swoich umiejętności.

Nowe umiejętności są bardzo ważne, ponieważ pomogą nie tylko nauczyć się czegoś nowego, ale także wspomogą rozwój kariery lub zmianę Państwa działalności zawodowej.

Jest dużo platform do nauki online. Instytut Praw Migrantów stworzył listę platform, z których możesz korzystać.

Platformy szkoleniowe:

1. SkillShare (https://join.skillshare.com/)

Mieszanka 20 000 bezpłatnych i płatnych zajęć online do wyboru. Skillshare to doskonałe miejsce na rozpoczęcie edukacji online.

Dzięki platformie uzyskasz praktyczne umiejętności od ekspertów branżowych, które będziesz mógł zastosować w życiu.

1. Udemy (https://www.udemy.com/)

Zawiera ponad 130 000 kursów, które obejmują różne tematy pod słońcem.

Będziesz uczyć się od najlepszych instruktorów. Dostępne kursy są łatwe do zrozumienia. Jeśli prowadzisz swoją działalność, Udemy for Business zapewnia dostęp do najlepszych ekskluzywnych materiałów szkoleniowych.

1. LinkedIn Learning (https://www.linkedin.com/learning/)

LinkedIn uruchomił własną platformę edukacyjną.

Rezultatem jest powoli rosnący zbiór kursów z określonych tematów. LinkedIn Learning to doskonały wybór dla osób, które chcą zdobyć umiejętności, które pomogą im ulepszyć swoją rolę w pracy.

1. Treehouse (https://teamtreehouse.com/)

Zapotrzebowanie na umiejętności techniczne i internetowe jest obecnie duże.

Możesz poszerzyć swoje umiejętności za pomocą Treehouse.

1. Coursera (https://www.coursera.org/)

to miejsce, w którym można znaleźć bezpłatne i płatne kursy prowadzone przez najlepszych ekspertów z najlepszych uniwersytetów i firm na świecie.

Kursy:

1. Thinkific (https://www.thinkific.com/)

Punkt kompleksowej obsługi, w którym możesz skonfigurować i promować swój kurs wśród odbiorców. Oprócz dostosowywania kursów z poziomu platformy możesz również utworzyć witrynę internetową, aby je promować i sprzedawać.

Thinkific ma trzy płatne plany zaczynające się od 79 USD / miesiąc, a także 30-dniowy bezpłatny okres próbny.

1. Learnworlds (https://www.learnworlds.com/)

Jedna z nielicznych platform, które umożliwiają tworzenie filmów ułatwiających naukę.

Można dodawać transkrypcje i interakcje w filmach. W ten sposób ułatwia się ich zrozumienie uczniom niedosłyszącym i tym, którzy mają trudność ze skupieniem się.

Learnworlds ma trzy płatne poziomy, zaczynając od planu startowego za 29 USD / miesiąc z 30-dniowym bezpłatnym okresem próbnym.

1. Teachable (https://teachable.com/)

Częścią sukcesu tej platformy jest zaoferowanie użytkownikom wszystkiego, czego potrzebują, aby odnieść sukces w biznesie online i e-learningowym.

Teachable ma trzy płatne plany zaczynające się od planu podstawowego w cenie 39 USD / miesiąc. Ma te same funkcje, co pozostałe dwa plany.

1. Podia (https://www.podia.com/)

Dzięki Podia możesz bezpłatnie przenieść wszystkie materiały szkoleniowe do świata online.

Co ważniejsze, możesz cieszyć się zaawansowanymi funkcjami, które pomogą zmaksymalizować sprzedaż.

Podia zapewnia prostotę, oferując tylko dwa plany: Mover (39 USD / miesiąc) i Shaker (78 USD / miesiąc).

1. Learndash (https://www.learndash.com/)

Daje Ci możliwość założenia firmy online przy użyciu wszystkich funkcji LMS.

Learndash oferuje trzy płatne plany zaczynające się od 199 USD rocznie w przypadku planu Basic.

1. Kajabi (https://kajabi.com/)

Podczas gdy większość platform edukacyjnych online wymaga integracji z innymi narzędziami w celu uproszczenia procesu, Kajabi przenosi go na zupełnie nowy poziom. Pobiera najlepsze funkcje z tych narzędzi i łączy je w jednym panelu. W ten sposób możesz spokojnie zarządzać swoim biznesem online.

Ponieważ Kajabi stara się być czymś więcej niż tylko platformą do nauki online, sprawia, że ​​jest droższa niż reszta na tej liście. Począwszy od 149 USD miesięcznie, możesz utworzyć co najmniej trzy produkty i potoki z ponad 1000 członków i 10000 kontaktów.

1. Ruzuku (https://www.ruzuku.com/)

Upraszcza konfigurację i uruchamianie kursów online, dzięki czemu możesz skupić się na wynikach finansowych.

Są trzy płatne plany zaczynające się od 99 USD.  Także 14-dniowy okres próbny.

1. Academy of Mine (https://www.academyofmine.com/)

Platforma dedykowana do tworzenia wewnętrznych materiałów szkoleniowych dla organizacji. Może zapewnić najbardziej zaawansowane funkcje, które spełniają wymagania firm B2B.

Za 999 USD rocznie Academy of Mine zapewnia użytkownikom wszystko, czego mogą potrzebować z internetowej platformy edukacyjnej.

1. WizlQ (https://www.wiziq.com/)

Działa zarówno jako platforma do prowadzenia zajęć online, jak i jako LMS, gdzie można sprzedawać kursy online.

Polecamy to nauczycielom, którzy chcą dzielić się swoją wiedzą z ludźmi, niezależnie od tego, gdzie się znajdują.

WizIQ oferuje Live Classroom (od 25 $ miesięcznie) oraz system zarządzania nauką (skontaktuj się z działem sprzedaży w celu ustalenia cen).

Doskonaląc swoją wiedzę, stajesz się bardziej konkurencyjny na polskim i światowym rynku pracy. Najważniejsza jest chęć uczenia się i rozwoju.