Polish Speaking Club we Wrocławiu – zacznij rozmawiać po polsku o wszystkim co cię otacza!__

Posługiwanie się językiem kraju, w którym mieszka dana osoba jest jednym z głównych aspektów wspierających proces adaptacji oraz integracji migrantów. Aby ułatwić obcokrajowcom opanowanie języka polskiego Fundacja Ukraina organizuje cotygodniowe spotkania Polish Speaking Club. Jeżeli chcecie w końcu przełamać swoją barierę językową i móc posługiwać się polskim na co dzień, przeczytajcie w artykule jak dołączyć do klubu!

Spotkania Klubu Języka Polskiego, organizowane przez Fundację Ukraina, jak i wiele innych wydarzeń musiały zostać przeniesione do świata online, ale mimo to odbywają się co tydzień aby pomagać migrantom w nauce języka polskiego. Na zajęciach poruszane są różnorodne tematy, które mogą ułatwić porozumiewanie się w życiu codziennym: rozmawiamy o sztuce, odżywianiu się, polskiej kulturze, ale także i o bardziej psychologicznych tematach jak nasze postawy wobec innych lub o poglądach politycznych.

Harmonogram spotkań PSC

Spotkania online odbywają się dwa razy w tygodniu, a mianowicie we wtorki i w piątki o godzinie 19:00 na platformie Zoom pod linkiem: https://zoom.us/…/tJ0rdeqqrzIsE9TEzDd3WPNEvUjRvBaIIewd.

Spotkania PSC odbywają się w ramach projektu „reSTART” współfinansowanego z Programu Krajowego Funduszu Azylu, Migracji i Integracji oraz budżetu państwa i są całkowicie bezpłatne dla każdego ze względu na dofinansowanie.

Uczestniczyć w nich może każdy zainteresowany, natomiast osoby spoza UE, które legalnie mieszkają na terenie Polski, prosimy o rejestrację w projekcie „reSTART”.

Zarejestruj się i zostań stałym uczestnikiem spotkań PSC

Co zrobić by uczestniczyć w spotkaniach klubu?

1. Wypełnić formularz: https://forms.gle/2WUJ57zSZPJefzy2A
  2. Wydrukować i wypełnić oświadczenie: https://1drv.ms/b/s!AmaDFf7-OCkRhORTCGkAIPlcahn_lg?e=ioAKK3

! Przykłady wypełnionego oświadczenia można zobaczyć tutaj:  https://1drv.ms/u/s!AmaDFf7-OCkRhORS-ulVhckznSV6SQ?e=FszBXK

Najlepiej skonsultować poprawność wypełnionego oświadczenia wysyłając zdjęcie na maila: polish.speaking.club@fotlsuj.cluster031.hosting.ovh.net lub na messengera https://www.facebook.com/polish.speaking.club.

1. Następnie dostarczyć papierową wersję oświadczenia do Fundacji Ukraina w jakikolwiek wygodny dla ciebie sposób:
  • Przynieść osobiście do CUKRu – ul. Ruska 46a/201 w poniedziałek lub środę od 14:00 do 20:00 lub we wtorek i czwartek od 10:00 do 14:00.
  • Umówić się na odbiór oświadczenia gdziekolwiek na terenie Wrocławia – w celu umówienia odbioru zadzwoń pod nr 503 034 911 lub napisz na messengerze https://www.facebook.com/polish.speaking.club
  • Wysłać pocztą na adres:

PSC – Fundacja Ukraina

Ul. Ruska 46A/201

50-079 Wrocław

Po wykonaniu tych prostych kroków możecie śmiało uczestniczyć w spotkaniach i szkolić swój polski razem z Polish Speaking Club. Do zobaczenia na następnych zajęciach!

Bądź w kontakcie z Fundacją Ukraina!

Obserwujcie nas na stronach społecznościowych, aby być na bieżąco ze wszystkimi projektami i wydarzeniami Fundacji Ukraina!

Facebook: https://www.facebook.com/CUKR.Wroclaw/ i https://www.facebook.com/fundacja.ukraina/

Instagram: https://www.instagram.com/cukr.wroclaw/.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCS9Afcq5gYybQwMTOvfeGXg