Ucz się francuskiego razem z projektem reSTART__

Od wiosny 2020 roku Fundacja Ukraina prowadzi darmowe lekcje z języka francuskiego – chętnych było na tyle dużo, że postanowiliśmy stworzyć wspólnotę miłośników języka francuskiego – French Speaking Club. Przeczytaj jak dołączyć do grupy i uczyć się języka miłości razem z nami.

Francuski do końca XX wieku był drugim po języku angielskim najczęściej studiowanym i nauczanym językiem obcym, zaś w XXI wieku został wyparty przez język hiszpański i stał się trzecim językiem na świecie pod względem nauczania, jak też trzecim językiem w komunikacji międzynarodowej. Oprócz tego francuski jest jednym z najbardziej romantycznych języków, znany również jako język miłości. Nic dziwnego, że cieszy się wśród CUKRowiczów taką popularnością.

Nauka francuskiego online

Aby ułatwić proces komunikacji uczestników zajęć, zdecydowaliśmy na stworzenie własnej strony klubu, gdzie można śledzić aktualizacje, harmonogram i przydatne wskazówki dotyczące nauki francuskiego. Zapraszamy do zapoznania się i obserwowania nowej strony wspólnoty FSC: French Speaking Club, która powstała w ramach projektu reSTART!

Spotkania klubu odbywają się w każdą niedzielę o godzinie 14:00 na platformie Zoom, aby zostać uczęstnikiem nałeży skorzystać z linku przed rozpoczęciem wydarzenia:  https://zoom.us/meeting/register/tJUvcuCpqz4qGNzf9ueYg-Vsvgx8vKWQpVU-. Udział jest całkowicie darmowy i nie wymaga wcześniejszej rejestracji.

Co na was czeka na spotkaniach FSC?

Online spotkanie miłośników języka francuskiego z elementami nauki i rozrywki prowadzone są w trybie lekcyjnym przez moderatora klubu. Czekamy na wszystkich chętnych do polepszenia umiejętności mówienia po francusku, niezależnie od poziomu znajomości języka! Dołącz i ucz się francuskiego za darmo z CUKRem!

Zostań wolontariuszem French Speaking Club’u

Tych osób, które już posługuj się językiem francuskim na poziomie co najmniej b1 zapraszamy do współtworzenia klubu z nami! Szukamy moderatorów klubu, którzy podzielą się swoją wiedzą z innymi!

Zainteresowane osoby prosimy o kontakt z koordynatorem na adres yelyzaveta.nahorna@fotlsuj.cluster031.hosting.ovh.net.

Bądź w kontakcie z Fundacją Ukraina!

Obserwujcie nas na stronach społecznościowych, aby być na bieżąco ze wszystkimi projektami i wydarzeniami Fundacji Ukraina!

Facebook: https://www.facebook.com/CUKR.Wroclaw/  i https://www.facebook.com/fundacja.ukraina/ oraz https://www.facebook.com/Instytutpm/

Instagram: https://www.instagram.com/cukr.wroclaw/

restart