Bezpłatna nauka języka angielskiego we Wrocławiu od Fundacji Ukraina__

Fundacja Ukraina zaprasza migrantów Dolnego Śląska rozwijać swoje kompetencje językowe w ramach cotygodniowych bezpłatnych spotkań English Speaking Club’u w CUKRze. O tym, dlaczego warto i jak dołączyć do klubu w artykule.

Umiejetnosci poslugiwania się jezykiem angielskim są bardzo potrzebne we współczesnym świecie, zwłaszcza dla migrantów. Dlatego Fundacja Ukraina postanowiła wesprzeć cudzoziemców w procesie nauki i praktyki języka angielskiego. W ramach projektu reSTART w CUKRze  co tydzień odbywają się otwarte integracyjne spotkania klubu językowego ABC: Argy-Bargy Club na różnorodne tematy.

Czym jest English Speaking Club?

Spotkania typu English Speaking Club to przede wszystkim niepowtarzalna okazja do ćwiczenia swoich umiejętności językowych w przyjaznym międzynarodowym środowisku. ABC: Argy-Bargy Club to anglojęzyczny klub dla aktywnych ludzi w różnym wieku i różnej narodowości.

Wspieramy międzykulturową komunikację poprzez darmowe zajęcia językowo-konwersacyjne z języka angielskiego. Nasz English Speaking Club zaprasza obcokrajowców o różnym poziomie umiejętności językowych i doświadczeniu. Aby uczestniczyć w spotkaniach nie musicie poprzednio się rejestrować, wystarczy przyjść w określonych godzinach.

Harmonogram spotkań klubu anglojęzycznego ABC: Argy-Bargy Club

Spotkania odbywają się dwa razy w tygodniu – każdy poniedziałek o 19:00 i każdą środę o 19:30 w  CUKR – Centrum Ukraińskie Kultury i Rozwoju  przy ul. Ruskiej 46a/201 we Wrocławiu.

Poniedziałkowe spotkanie odbywa się w trybie warsztatów na określony temat, uczestnicy dzielą się na 3-4 osobowe grupki dla umówienia tematu przewodniego. Rozmawiamy o kuchni, zainteresowaniach, podróżach i innych ciekawych tematach, które wymyślamy wspólnie z uczestnikami klubu”. Oglądamy filmy, gramy w gry, a nawet razem gotujemy. Spotkania prowadzą native speakerzy – moderatory ABC: Argy-Bargy Club’u.

Środowe spotkania są poświecone praktycznej naucę tańca latyno-amerykańskiego. Uczymy się podstawowym krokom tanecznym oraz słownictwa tematycznego. Uczestnicy spotkań zostają podzielony na pary, jednak nie musicie poprzednio szukać dla siebie partnera lub partnerki dla zajęcia, pary taneczne układamy na bieżąco w trakcie spotkania. Zajęcia prowadzone są w języku angielskim przez anglojęzycznego moderatora.

Aktualne tematy spotkań klubu można znaleźć na stronie https://www.facebook.com/argybargy.club/. Udział jest bezpłatny! Zapraszamy wszystkich chętnych do polepszenia swoich kompetencji językowych niezależnie od poziomu znajomości języka, wieku oraz narodowości. Do zobaczenia w CUKRze!

Bądź w kontakcie z Fundacją Ukraina!

Serdecznie zapraszamy również do zapoznania się z ofertą innych inicjatyw Fundacji Ukraina. Obserwujcie nas na stronach społecznościowych, aby być na bieżąco ze wszystkimi projektami i wydarzeniami!

Facebook: https://www.facebook.com/CUKR.Wroclaw/ i https://www.facebook.com/fundacja.ukraina/.

Instagram: https://www.instagram.com/cukr.wroclaw/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCS9Afcq5gYybQwMTOvfeGXg

Strona główna: https://fundacjaukraina.eu/

Spotkanie klubu ABC: Argy-Bargy Club odbywa się w ramach projektu „reSTART”, który jest współfinansowany z Programu Krajowego Funduszu Azylu, Migracji i Integracji oraz budżetu państwa.

restart