Fundacja Ukraina partnerem konferencji Made in Wrocław__

Fundacja Ukraina zawsze stara się wspierać wartościowe inicjatywy. Niedawno uczestniczyliśmy w festynie osiedlowym “Gajowice bez granic”, festiwalu “Nasza Wspólna Niepodległa” organizowanym przez Dolnośląski Urząd Wojewódzki.  Tym razem wspieramy wydarzenie mające ogromne znaczenie dla mieszkańców Wrocławia i całego Dolnego Śląska – konferencję Made in Wrocław, która już 17.10 odbędzie się w Centrum Kongresowym przy Hali Stulecia.

Konferencja Made in Wrocław to wyjątkowe wydarzenie, na którym mieszkańcy Dolnego Śląska mają możliwość zapoznać się z najnowszymi wynalazkami i technologiami, a również poznać historii sukcesu lokalnych startupów. Co roku na wydarzeniu występują założyciele wrocławskich startupów, którzy osiągnęli sukces i dzielą się nie tylko swoimi strategiami biznesowymi, ale i pomysłami co do rozwoju biznesu w regionie.

Targi dla wszystkich

Made in Wrocław to nie tylko konferencja dla właścicieli biznesu. W ramach wydarzenia organizowane są Targi, na których mieszkańcy Wrocławia mogą zobaczyć z bliska innowacyjne technologie i produkty tworzone we Wrocławiu, porozmawiać z założycielami Wrocławskich startupów, przekonać się jak rozwija się nowoczesne miasto w strefie Smart City i nie tylko. W tegorocznej edycji Made in Wrocław wezmą udział takie firmy jak: Selena, 3M, BSH, Mondelez, WABCO, Whirlpool oraz wrocławskie startupy. Firma Festo zaprezentuje autorski symulator jazdy bolidem Formuły 1.

Wydarzenie, którego nie można przegapić

W ramach konferencji czeka na gości unikalne prelekcje, ponieważ jednym z głównych prelegentów będzie Henry McGovern, założyciel firmy AmRest. Powstała w 1993 roku firma obecnie ma 2,1 tyś restauracji KFC, PizzaHut, Burger King i Starbucks w 26 krajach. Henry McGovern podzieli się historią sukcesu firmy i opowie jak wartość startupu wzrosła od 100 mln do 3 miliardów dolarów.

O swoich sukcesach opowiedzą również kobiety, które udanie rządzą międzynarodowymi firmami we Wrocławiu. Wśród nich: Katarzyna Turkiewicz prezes zarządu w HPE Global Business Center, Aldona Janeczko z Ringier Axel Springer Polska, Katarzyna Byczkowska, pierwsza kobieta, która została dyrektorem zarządzającym w firmie BASF Polska.

Mamy szczęście pracować w innowacyjnym, rozwijającym się i pełnym przedsiębiorstw mieście!
Mieszkańcy Wrocławia codziennie dają nam powody być dumnymi. Konferencja Made in Wrocław to miejsce, gdzie są zebrani innowacyjne wynalazki, inspirujące ludzi i motywujące historii. Fundacja Ukraina wspiera takie inicjatywy i szczerze poleca wydarzenie, na którym będzie można się zapoznać z perspektywami miasta spotkań!

Kiedy i gdzie: 17 października w Centrum Kongresowym przy Hali Stulecia
Bilety: https://made-in-wroclaw.pl