Weekend w parku – Fundacja Ukraina zaprasza na rysowanie w plenerze__

Szukacie  pomysłów na ciekawe spędzenie weekendu? Mamy świetną propozycję! Fundacja Ukraina zaprasza wrocławian zainspirować się naturą i stworzyć własny krajobraz w parku Stanisława Tołpy.

Zainspiruj się naturą parku Stanisława Tołpy!

Jak przyjemnie czasami zapomnieć o bieżących problemach, pracy lub studiach i poświęcić czas na inspirujące rzeczy. Zespół Fundacji Ukraina też czasami łączy pracę z relaksem. W tym tygodniu chcemy zaprosić migrantów dołączyć do naszego darmowego warsztatu “Rysowanie w plenerze” i zainspirować się naturą razem z nami.

Darmowy warsztat “Rysowanie w plenerze”- 19.07 o 12:00

„Plein Air” – to kreatywna aktywność na świeżym powietrze. Przedmiotem kreatywności jest przyroda: zwierzęta, rośliny, krajobraz, człowiek, poszczególne budynki. W naszym przypadku stanie się nim bogata oferta natury i piękna w parku Stanisława Tołpy.

Podczas warsztatu, który odbędzie się 19.07 o 12:00 będziemy:

– czerpać inspirację z natury na świeżym powietrzu,

– aktywnie studiować otaczający nas świat,

– ćwiczyć umiejętności pracy z materiałami graficznymi i obrazkowymi,

– uczestnicy pleneru opanowują sekwencję szkiców, zapoznają się z perspektywą liniowo-powietrzną.

Serdecznie zapraszamy do dołączenia się do wydarzenia, zbiórka koło placu zabaw dla dzieci.

Wspólna integracja razem z projektem „Program integracyjny Ruska 46A”

Wydarzenie odbywa się w ramach projektu  „Program integracyjny Ruska 46A”, który jest realizowany we współpracy z gminą Wrocław. Ma on na celu integrację nowych mieszkańców Wrocławia poprzez szeroką gamę wydarzeń z elementami wspólnej rozrywki, edukacji i komunikacji międzykulturowej.

Projekt skierowany jest zarówno do migrantów z całego świata, jak i obywateli Polski, mieszkających we Wrocławiu jako społeczeństwa przyjmującego. Udział w projekcie nie wymaga wstępnej rejestracji, wszystkie działania prowadzone w jego ramach są bezpłatne.

Więcej informacji na temat inicjatyw projektowych można znaleźć w artykule Program integracyjny dla każdego – Ruska 46A

Bądź w kontakcie z Fundacją Ukraina!

Obserwujcie nas na stronach społecznościowych, aby być na bieżąco ze wszystkimi projektami i wydarzeniami Fundacji Ukraina!

Facebook: https://www.facebook.com/CUKR.Wroclaw/ i https://www.facebook.com/fundacja.ukraina/.

Instagram: https://www.instagram.com/cukr.wroclaw/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCS9Afcq5gYybQwMTOvfeGXg

Projekt “Program integracyjny Ruska 46A” współfinansowany jest przez Gminę Wrocław.